Gå tilbake

PCTG: En super løsning for 3D-printing med høy lagbinding

PCTG (Polycyclohexylenedimetylen Tereftalat Glykol) filament er et populært valg blant 3D-utskriftsentusiaster som ønsker et alternativ til PETG med enestående egenskaper. Dette materialet tilbyr en rekke fordeler og egenskaper som gjør det velegnet for ulike bruksområder. La oss utforske verdenen av PCTG filament og se nærmere på dets unike egenskaper og fordeler for vellykket 3D-utskrift.

Høy lagbindingskvalitet:
PCTG er kjent for sin eksepsjonelle evne til å binde lag, noe som resulterer i sterke og holdbare deler. Dette er spesielt viktig for å sikre strukturell integritet og motstå påkjenninger og belastninger over tid. Den høye lagbindingskvaliteten til PCTG bidrar til å eliminere problemer som delaminering og sprekker, og sikrer at utskriftene forblir solide og stabile.

PCTG tilbyr utmerket motstand mot kjemikalier, noe som gjør det ideelt for applikasjoner som krever kontakt med aggressive stoffer eller eksponering for kjemisk miljø. Dette gjør det mulig å bruke PCTG-utskrifter i industrier som kjemi, medisinsk utstyr og beholdere for kjemikalier eller næringsmidler.

Med god termisk stabilitet tåler PCTG høye temperaturer uten å miste styrke eller deformeres. Dette gjør det mulig å bruke PCTG-utskrifter i applikasjoner der de blir utsatt for varme eller termiske belastninger. Eksempler inkluderer verktøy, maskindeler og prototyper som er i kontakt med varmeoverflater eller i miljøer med høye temperaturer.

PCTG filament er naturlig gjennomsiktig, og dette gir muligheten til å skape klare og gjennomsiktige utskrifter. Materialet er også enkelt å farge, slik at designere og produsenter kan oppnå ønsket farge og estetikk i utskriftene. Denne fleksibiliteten gjør PCTG filament ideelt for design av beholdere, lamper, skjermer og lignende produkter der visuell appell er viktig.

PCTG har også en utmerket kombinasjon av styrke og slagfasthet, som gjør det i stand til å tåle påkjenninger og støt uten å brekke eller sprekke. Dette gjør det egnet for funksjonelle deler, mekaniske komponenter og prototyper som krever holdbarhet og lang levetid.

Tips for 3D-utskrift med PCTG Filament:

PCTG fester seg godt til en oppvarmet byggeplate mellom 70 og 90°C. Bruk Magigoo HT for å sikre best heft. 

PCTG krever en printetemperatur på 250-270°C. Sørg for å opprettholde en jevn og passende temperatur for å sikre høy lagbinding på hele delen.

PCTG filament er et utmerket alternativ til PETG for 3D-utskrift med sin høye lagbindingskvalitet, kjemiske motstand, termiske stabilitet, gjennomsiktighet, robusthet og slagfasthet. Ved å ta hensyn til anbefalte utskriftsparametere og utnytte de unike egenskapene til PCTG filament, kan du oppnå sterke, funksjonelle og estetisk tiltalende utskrifter for ulike prosjekter og bruksområde

Prøv Essentium PCTG hos STRATUM3D

Trenger du hjelp til å finne riktig materiale?

Kontakt oss