Gå tilbake

Introduksjon av OneClickMetal’ LPBF-teknologi i Norge: Kvalitet, Overkommelig, og Tysk Ingenuitet

Stratum3D AS er stolt av å annonsere vårt samarbeid med OneClickMetal, en anerkjent Metal 3D-printbedrift basert i Tyskland. Dette representerer en spennende utvikling innen additiv produksjon i Norge. 

 

Innføring på det Norske Markedet

Stratum3D AS har lenge ønsket å tilby en skikkelig LPBF 3D printer løsning som gir mye for pengene, for det norske markedet. Sammen med  OneClickMetal markerer vi vårt engasjement for å bringe banebrytende teknologi til norske bedrifter.

OneClickMetal lager «Mprint» som har hele 150x150x150mm som er 3,4 liter byggvolum til en svært god pris ift konkurransen.

For å gi et par eksempler ligger «SLM 125″(125x125x125mm, 2 liter) på 4x pris og «Trumpf Truprint 100» (Ø90x100mm, 0,63 liter) til samme pris som OCM Mprint.

One Click Metal MPRINT
OCM Mprint

Hva er LBPF 3D-Utskrift?

LBPF (Laser Powder Bed Fusion) er en avansert 3D-utskriftsteknologi som bruker laser til å smelte og feste metallpulveret lag for lag. Prosessen gjør det mulig å produsere komplekse metallkomponenter med høy presisjon uten behov etterbehandling som «debinding» og varmebehandling. Prosessen inkluderer følgende trinn:

  1. Pulverfordeling: Et lag med metallpulver blir jevnt fordelt på byggeplattformen.
  2. Laserbehandling: En laser smelter pulveret i henhold til det ønskede designet.
  3. Lag-for-lag-bygging: Prosessen gjentas for hvert lag av komponenten.
  4. Avkjøling: Komponenten kjøles ned frem til den er klar for å tas ut av kammeret.
 
 

 

1690649165387
Borhode i rustfritt stål
1692171370641
Turbinblad med 0,5mm hull
Kjøleelement kun mulig med 3D printing
Kjølekomponent innvendig struktur

Fordeler med LBPF-teknologi

LBPF-teknologi gir flere fordeler:

  1. Presisjon og Kvalitet: LBPF gir et høyt nivå av nøyaktighet og kvalitet i produksjon av komplekse geometrier og detaljerte komponenter.

  2. Tilgjengelighet og Kostnadseffektivitet: OneClickMetal’s LBPF-teknologi tilbyr en mer kostnadseffektiv inngang til avansert metall-3D-utskrift sammenlignet med konkurrentene.

  3. Materialvalg: Teknologien støtter materialer som «Stainless Steel 316L,» «Tool Steel 1.2709,» og «Aluminum 3.2382,» åpner for en rekke anvendelser.

 

Gjennom samarbeidet med OneClickMetal, går vi inn i neste nivå  av additiv produksjon. Vi er stolte av å bringe OneClickMetal’s LBPF-teknologi til norske industrier, og vi ser frem til å hjelpe norske bedrifter med å utnytte de mange fordelene denne teknologien tilbyr. Med en kombinasjon av kvalitet, overkommelighet og tysk ekspertise, er OneClickMetal’s LBPF-teknologi klar til å forme fremtiden for norsk produksjon.

Høres dette spennende ut? Kontakt oss i STRATUM3D så vi kan hjelpe dere med prosessen og velge hvilke type teknologi som er best egnet til deres bruk! 

Kontakt oss