Gå tilbake

4D Concepts, et 3D-utskriftstjenesteselskap, utvider sin portefølje for å bedre tjene kunders prototypekrav

4D Concepts GmbH er nå et mer enn 25 år gammelt veletablert 3D-printselskap lokalisert i utkanten av Frankfurt i Gross-Gerau, Tyskland. For å dekke etterspørselen etter høyytelses prototyper laget av moderne høyytelses termoplast, la de INTAMSYS FUNMAT PRO 610HT til sin portefølje.

4D Concepts’ fokus er på prototyping og modellkonstruksjonstjenester i 4. dimensjon-tid. De kombinerer 3D-utskrift med konvensjonelle komponentbehandlingsmetoder. På denne måten kan de raskt realisere kundens ideer og produsere prototyper, modeller eller utstillinger i alle størrelser. Selv liten serieproduksjon er ikke noe problem.

3D-printing er en viktig del av tjenestetilbudet deres. De eier og har også ekspertise innen mange teknologier som ColorJet Printing (CJP), Selective Laser Sintering (SLS), Stereolithography (SLA), PolyJet Printing, MultiJet Printing (MJP), Multi Jet Fusion (MJF) og Fused Filament Fabrication (FFF).

Og siden 1998 er de også en offisiell forhandler av 3D Systems-skrivere som de også bruker for seg selv.

«Vi følger våre kunder på en profesjonell måte gjennom hele prosjektet – fra planlegging og design til prototypen eller produksjon av en komplett serie. Å kombinere våre 3D-utskriftsprosesser med konvensjonell komponentbehandling, etterbehandling og overflateforedling av prototypene, små serier eller til og med en messeutstilling er vår daglige virksomhet. Siden selskapet ble grunnlagt i 1995, har vårt erfarne team i Gross-Gerau gjort seg bemerket langt utenfor Rhin-Main-områdets grenser. Vi er en av de ledende tjenesteleverandørene for alt som har med 3D-printing å gjøre og har mer enn fornøyde kunder fra en rekke bransjer – fra bilindustrien og forbruksvareindustrien til maskinteknikk og bedrifter fra medisinsk teknologisektoren.”

Alex Di Maglie, administrerende direktør

Legg til din overskrift her

Med økende etterspørsel fra romfarts-, bil-, mat- og medisinske sektorer, og til tross for det store utvalget av 3D-utskriftsteknologier de allerede eide, manglet de en skriver som kunne skrive ut superpolymerer som PEEK, PEKK, PPSU, PPS eller ULTEM™. 4D Concepts ønsket å utvide sitt tilbud og materialportefølje til produktutviklere og designere.

De hadde en titt på markedet på skrivere som er i stand til å skrive ut høyytelses polymerer (FFF) teknologier. De henvendte seg først til de mest kjente navnene, men de kunne ikke finne akkurat det de lette etter.

De var på utkikk etter et stort byggevolum (for å kunne skrive ut alle størrelser fra små til store deler), et åpent materialsystem (i stand til å gå utover for kundens applikasjon og gi rom for å eksperimentere og gjøre filamentforskning), og den rette pris/verdi.

De gikk for INTAMSYS og mottok sin FUNMAT PRO 610HT i juni 2021. Siden kjøpet av skriveren har de skrevet ut mange prototyper, noen sluttbruksdeler, og fra tid til annen jigger/fixturer og verktøydeler.

Siden skriveren har en høy kammertemperatur (opptil 300°C), betyr det også at alle temperaturer i mellom også er dekket. 4D Concepts har printet ut deler av mange plasttyper; fra PLA, ABS, PC, til PAEK, PEEK, PEI 9085/1010.

4D Concepts – prototype av en temperaturbestandig remskive laget av glassfiberforsterket PEEK (PEEK-GF).

Tom Neumann, applikasjonsingeniør ved 4D Concepts for FFF Technology, delte: «De viktigste funksjonene er for meg det automatiske omlastingssystemet i filamentkamrene (når spolen er tom går den automatisk til neste kammer), den høyytelses doble dyser (500°C) og at skriveren er et åpent system. Det lar oss velge riktig materiale for våre kunders applikasjoner.»

Bruken av avanserte filamenter laget av høyytelsesplast som ULTEM™ er ikke nytt for 3D-utskrift. Det krever imidlertid både et bredt spekter av ferdigheter (materialer og produksjon) og passende maskineri.

Takket være sin storformat 3D-printer fra INTAMSYS, kan 4D Concepts nå behandle et bredt spekter av high-end plast med utmerkede termiske og mekaniske egenskaper for prototyping. Delene er ute av ULTEM™9085.