Reservedeler

Reservedeler

Reservedeler og lagring av disse kan være en stor utgift. Store summer investert i deler som i seg selv ikke tjener penger for bedriften.

En 3D-printer kan redusere antall deler som trenger å være lagret.
Den kan også gjøre delelageret mer fleksibelt. Delene trenger ikke alltid å sendes fra leverandørlager, men heller produseres på huset. Dette vil da føre til at 3D-printeren raskt tjener inn prisen sin, samtidig som den åpner muligheter.

Mindre delelager

Et delelager kan ofte inneholde hyller og skuffer med deler som har stått på samme plass i lang tid til ingen nytte. En god slant av disse delene kan erstattes med en 3D-printer.

Delene kan produseres etter behov, eller man kan redusere lagerkvantum kraftig, ettersom nye deler ikke er langt unna. Braketter, deksler, lavhastighets-gir, spacere… Eksemplene er mange.

Fleksibilitet og reproduksjon

I bedrifter med eldre maskinparker kan en 3D-printer være nøkkelen til å holde liv i disse maskinene en stund til.
Det er et kjent problem at deler på eldre maskiner kan være vanskelige å få tak i. Ofte har maskinleverandører stanset produksjon av deler, selv om maskinene fortsatt brukes aktivt av kunder.

Her kan 3D-printeren skinne. Med en 3D-printer kan du selv lage noen av de delene som ellers kunne ført til innkjøp av ny maskin. Man kan også videreutvikle og modifisere maskinelementer for å skape en skreddersydd maskin til deres behov og ønsker.

MATERIALER FOR BRUKSDELER

PEEK, PEKK, PAEK & PEI

PEEK, PEKK og PAEK er kjent for å være blant «ultra performance».
Kremen av kremen når det kommer til FDM-printing av plast.

PEEK er kjent for å kunne erstatte metall i flere applikasjoner grunnet sin høye styrke og slagfasthet samtidig som det har god motstand mot slitasje, kjemikalier, syrer, baser og temperatur. Selv om PEEK får mye oppmerksomhet, bruker fler og fler PEKK og PAEK grunnet de sistnevntes enklere utskrift og mindre krav til oppvarmet kammer. Noen PAEK typer kan man også printe uten kammer i det hele tatt.

Et godt high performance alternativ til disse tre er PEI-9085. Dette har høy styrke og duktilitet, samt tåler høy temperatur og er flammehemmende.
NB! Må printes i oppvarmet kammer. Feks. Funmat HT

Det er viktig å se prisen på applikasjonen/prototypen man lager og regne ut prisbesparelse opp mot alternativ produksjonsmetode. Kiloprisen kan ofte være skremmende, men blir stort sett alltid mye billigere.

PC/ABS gir de fleste fordelene til Polycarbonat samtidig som man beholder egenskapene til ABS under produksjon.

PC/ABS gir meget sterke, duktile bruksdeler som tåler en støt og temperatur opp til 120°C.

Denne gir mye performance for pengene.
NB! Må printes i oppvarmet kammer, feks Funmat HT.

HTN-CF 3DXTECHEssentium

HTN-CF fra 3Dxtech og Essentium gir lette, sterke og stive deler som er enkle å printe. Versjonen fra Essentium er blandt de aller sterkeste materialene på marekdet i dag.

Karbonfiber-innholdet gjør disse meget enkle å printe og dimensjonal stabilitet er høy da delene krymper minimalt under kjøling grunnet fiberet i materialet.

Disse kan erstatte aluminium ved å øke tykkelsen med ca 20%.
Er delen din 10mm tykk, kan du printe denne som 12mm.
NB! Denne må printes med herdet dyse. Feks. Nozzle X.

HTN fra Essentium er en meget sterk plast laget for å erstatte POM/acetal/delrin.
Delene som blir produsert føles støpt ut og har en enorm styrke i alle retninger grunnet 91% lagbinding i Z aksen. I tillegg tåler det en mengde kjemikalier grunnet egenskapene til Nylon. Den warper lite, absorberer lite vann og er stivere en vanlig nylon. Best av alt, kan printes på en vanlig prusa!

En absolutt favoritt

ESD godkjente plast brukes der man ønsker å lede vekk statisk elektrisitet slik at det ikke kan skade produkter som elektronikk når ting skal sammenstilles.

Vi har også mulighet for å lage feks ESD-PEI der det også stilles høye krav til temperatur i tillegg til ESD.

Andre/Generelle

For generelle bruksområder kan PETG og PCTG fint brukes.
Disse er enkle å printe og gir god styrke og høy slagfasthet.